Zin om lekker naar buiten te gaan? Dit zijn de opties

Bewegen is goed voor zowel de fysieke als mentale gezondheid. Het verkleint de kans op ziektes en het geeft je vaak een energiek en fit gevoel. Het advies is dan ook om minimaal 2,5 uur per week actief te bewegen. Maar niet iedereen heeft de tijd of zin om zich bij een sportschool of sportclub aan te melden. Heb jij zin om even te bewegen, maar weet je niet wat je kan gaan doen? In deze blog geven wij activiteiten die je zelfstandig en in de buitenlucht kan uitvoeren. Natuurlijk kan je al deze buitensporten ook samen met iemand anders uitvoeren.

Hardlopen of wandelen

Allereerst kan je natuurlijk ervoor kiezen om te gaan hardlopen of wandelen. Als je gaat wandelen, kies dan een mooie route uit en zet eventueel wat muziek op. Voor vooral beginnende hardlopers is het belangrijk om niet te hard van stapel te lopen, te luisteren naar wat je lichaam aankan, koop comfortabele schoenen en stel doelen. Wanneer je het lastig vindt om jezelf te motiveren, zijn er ook diverse hardloop apps die jou helpen met je proces.

Wielrennen of fietsen

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om te gaan wielrennen of een stuk te gaan fietsen. Kies hierbij een mooie route uit. Voor wielrennen is het belangrijk om te kiezen voor de juiste maat racefiets, een goede fietsbroek te hebben en draag een fietshelm. Voor fietsen kan je op een normale fiets, maar ook een elektrische fiets is een optie om een grotere route te nemen. Zet de elektrische fiets dan wel op de laagste stand, want het natuurlijk niet de bedoeling dat je zelf amper beweegt.

Steppen

Een hele andere manier van buiten bewegen is steppen. Dit zie je tegenwoordig ook steeds vaker. Velen vinden het lekkerder dan bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Wil jij een step kopen? Let er dan op dat er verschillende soorten zijn, zoals kindersteps, volwassen steps en cross steps. Hierbinnen zijn er ook weer verschillende modellen zoals bijvoorbeeld een elektrische step, sportsteps, vouwsteps en bedrijfssteps. Op de website van Stepsonline zijn deze verschillende modellen te vinden.

Skeeleren

Tot slot is skeeleren ook een leuke manier om zelfstandig buiten te bewegen. Het is vaak makkelijk te leren, maar het is ook belangrijk dat je investeert in goede skeelers, een helm en bescherming. Daarnaast kan je het beste skeeleren op wegen of pleintjes met asfalt waar niet te veel verkeer is in plaats van op stenen. Ga je wel de weg op? Dan mag je skeeleren op de stoep en op fietspaden, maar niet op de openbare weg.