waarom jij vanaf nu bijenpollen zal gebruiken

Heb je al gehoord dat steeds meer mensen bijenpollen kopen? Dat doen ze niet zomaar voor de lol. Mensen kopen bijenpollen, omdat dit natuurproduct hen heel wat gezondheidsvoordelen oplevert. Na het lezen van dit artikel weet jij alles over bijenpollen.

Wat zijn bijenpollen?

‘Bijenpollen’ is feitelijk een andere naam voor de stuifmeelkorrels die bijen verzamelen in bloemen en bomen. Bijen hebben deze voedingstof nodig om sterk en gezond te blijven. Maar het goede nieuws is dat bijenpollen niet alleen goed zijn voor de zoemende insecten, maar ook voor de mens. Zo geven hooikoortspatiënten aan minder snel last te hebben van symptomen wanneer ze bijenpollen innemen.

Welke gezondheidsvoordelen leveren bijenpollen je op?

Als je af en toe bijenpollen inneemt zal je je sterker voelen. Het zal lijken alsof je meer energie hebt. Daarnaast zal je ook minder last hebben van pollen in de lucht. Daarom doen veel hooikoortspatiënten er goed aan om regelmatig bijenpollen te gebruiken. Ook zouden bijenpollen het afvallen stimuleren en je darmflora verbeteren. Verder helpen de bijenpollen je om het lichaam te reinigen. Tot slot zouden bijenpollen de groei en het herstel van je huid, haar en nagels stimuleren. Kortom, bijenpollen leveren mensen heel wat gezondheidsvoordelen op.

Bijenpollen niet noodzakelijk, maar wel nuttig

Als je gezond en gevarieerd eet heb je als mens niet per se bijenpollen nodig. Maar … toegegeven het is niet altijd makkelijk om gezond en gevarieerd te eten. Daarom zijn bijenpollen in die periodes een goede oplossing. Zo bevat stuifmeel ongeveer 30% proteïnen, 30% koolhydraten, 20% vetten en heel wat mineralen. Daarnaast sommen we je ook graag alle vitaminen even op:

  • Vitamine A
  • Vitamines B1, 2, 3, 6, 8, 9 en 12
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Vitamine E
  • Vitamine K

We moeten wel een waarschuwing kwijt. Als je last hebt van een hoge bloeddruk dan vermijd je bijenpollen beter. Als je zwanger bent, dan consulteer je eerst je arts. Ook als je borstvoeding wil geven is het raadzaam om voorzichtig te zijn met bijenpollen.

Waar vind je bijenpollen?

Ontzeg jezelf de voordelen van bijenpollen en andere bijenproducten niet langer. Ze zijn een goede aanvulling bij je voeding. Bovendien bezorgen bijenpollen, bijenmelk en honing je tal van gezondheidsvoordelen. Tot slot zijn deze producten ook erg lekker. Twijfel dus niet langer. Je kan bijenpollen kopen in een natuurvoedingswinkel, maar tegenwoordig ook in een online webshop. Wij zijn zelf fan van Lekkerhoning.