wat te doen tegen amandelstenen

Als je last hebt van een slechte adem dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een beslagen tong hebben. Dit betekent dat je een witte waas op je tong hebt zitten en deze niet meer zo mooi roze kijkt als zou moeten. Ook kun je last hebben van amandelsteentjes, die een slechte adem tot gevolg hebben.

Bacteriën veroorzaken amandelstenen

Amandelstenen staan ook wel bekend onder de naam tonsil stones. Deze kunnen zich zowel op de keel- als neusamandelen vormen. Omdat je met poetsen en spoelen niet altijd overal even goed bij kunt in de mond, wil je bepaalde plekken nog wel eens niet bereiken. Daar kan zich dan vuil ophopen en daardoor hechten slechte bacteriën zich er graag. Deze bacteriën zorgen ervoor dat je stinkende hoopjes krijgt in mond en keel, die bekend staan als amandelstenen.

Diverse producten om amandelstenen te verwijderen

Amandelstenen verwijderen is belangrijk want ze zijn niet alleen slecht voor je gezondheid maar ze veroorzaken ook nog eens mondproblemen zoals een slechte adem. Het is niet alleen erg vervelend voor jezelf maar ook voor andere mensen als ze je adem ruiken. Door de amandelstenen te bestrijden met speciale producten zoals een schrapertje, tandpasta of mondwater zorg je ervoor dat de bacteriën de benen nemen en je een betere adem krijgt.

Pak een beslagen tong op diverse manieren aan

Hetzelfde geldt voor een tong waarop witte aanslag zit. Deze wordt ook veroorzaakt door slechte bacteriën en kan een slechte adem tot gevolg hebben, alsmede andere mondproblemen zoals een droge mond. Dit is erg vervelend en door de bacteriën op de juiste manier aan te pakken ben je snel van het probleem af. Hiervoor kun je speciale producten kopen zoals tandpasta, mondwater, mondgel of borsteltjes. Met de laatste bereik je meer dan met een gewone tandenborstel omdat er speciale haartjes op zitten die de tong niet beschadigen maar wel de bacteriën aanpakken.

Zorg voor een goed gehydrateerde mond

Voor zowel amandelsteentjes als een beslagen tong geldt dat er bacteriën aan ten grondslag liggen. Deze houden niet van een zuurstofrijke en vochtige omgeving, dus het is zaak je mond goed gehydrateerd te houden en van de nodige zuurstof te voorzien. Als je voor een goed product kiest, dan zitten daar natuurlijke ingrediënten in waarmee je dat effect kunt bereiken en heb je ook geen last van vervelende bijwerkingen die soms de kwaal verergeren.