waarom elektrisch rijden gezond is

Steeds vaker zie je ze, de elektrische auto op de weg. Dat komt omdat steeds meer mensen het nut ervan inzien. Het is namelijk zowel beter voor het milieu als voor jou! Begin daarom nu nog met het rijden in een elektrische auto. Waarom precies? Dat leggen we uit in deze blog.

Beter voor milieu

Bij het rijden in een elektrische auto, stoot je minder CO2 uit, dan wanneer je rijdt in een elektrische auto. Dit komt omdat een elektrische auto rijdt op stroom en niet op benzine. CO2 is niet goed voor het milieu, omdat het bijdraagt aan de opwarming van de aarde. In de afgelopen jaren is de temperatuur van de aarde alleen maar opgelopen en dat moet ingedamd worden. Opwarming van de aarde zorgt namelijk voor extremere weersomstandigheden en het zorgt ervoor dat de ijskappen smelten. Hierdoor stijgt de zeespiegel wat uiteindelijk weer resulteert in meer overstromingen. Door te rijden in een elektrische auto, stoten we minder CO2 uit, wat voordelig is voor onze planeet. Daarnaast is de accu en de motor van een elektrische auto volledig recyclebaar.

Beter voor jouw gezondheid

Als een elektrische auto geen schadelijke stoffen uitstoot, is dat automatisch ook beter voor de luchtkwaliteit. Dat betekent dat dat ook beter is voor jouw gezondheid. Grote hoeveelheid CO2 verdringt namelijk de zuurstofopname van ons lichaam en dat is natuurlijk niet gezond.

Beter voor jouw portemonnee

Elektrisch rijden is goed voor jou portemonnee. Dat komt omdat er een aantal financiële voordelen verbonden zijn aan de aanschaf van een elektrische auto. Tegenwoordig kunnen particulieren subsidie krijgen bij het kopen of leasen van zo’n auto. Dit om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken voor particulieren. Als je een zakelijke rijder bent, betaal je minder bijtelling. Verder hoef je geen motorrijtuigbelasting te betalen, bij een benzineauto moet dit wel.

Er zitten dus allerlei voordelen aan het rijden in een elektrische auto. Het is zowel goed voor het milieu, als voor jou en jouw portemonnee. Overtuigd? Bekijk dan eerst eens een aantal elektrische auto om wat kennis op te doen over het aanbod. Bekijk hier de Skoda Citigo IV of de VW ID3.