Voordelen koolhydraatarm dieet

Als je wilt gaan afvallen dan zijn er heel veel verschillende methodes. De standaardregel voor alle methodes en diëten is: je gaat afvallen door meer calorieën te verbranden dan dat je calorieën binnenkrijgt. Alleen zijn er specifieke diëten die het proces van afvallen versnellen, zo ook het koolhydratenarm dieet waarbij je specifiek let op de inname van koolhydraten en dit zoveel mogelijk probeert te vermijden. Maar wat zijn de voordelen van een koolhydraatarm dieet? Wij zetten een aantal voordelen voor je op een rijtje!

Minder snel honger

Als je aan diëten denkt, dan denken heel veel mensen al snel aan honger lijden. Dit hoeft echter niet! Bij een koolhydraatarm dieet ga je de koolhydraten voor een deel vervangen door eiwitten. Eiwitten zorgen sneller voor een vol gevoel en je blijft ook langer dit volle gevoel houden. Hierdoor heb je dus met een koolhydraatarm dieet minder last van honger dan dat je misschien bij andere diëten wel hebt.

Ook op de lange termijn vol te houden

Doordat je dus een deel van je koolhydraten gaat vervangen voor eiwitten heb je dus minder honger waardoor het dieet langer vol te houden is. Ook is het makkelijker om nog steeds uit eten te gaan of met vrienden te eten omdat de aanpassingen in je voeding niet rigoureus zijn zoals bijvoorbeeld bij een sapkuur. Hierdoor kun je nog steeds sociale activiteiten ondernemen, wat het ook makkelijker maakt om het dieet vol te houden.

Behoud van spiermassa

Als je streng gaat diëten, dan is er bij veel diëten een kans dat je naast vet verbranden ook je spiermassa gaat afnemen. Met het koolhydratenarm dieet vervang je dus de koolhydraten voor meer eiwitten en eiwitten helpen je juist bij het behoud en zelfs de opbouw van spieren. Hierdoor kun je toch vet verbranden, maar ook je spieren behouden waardoor je lichaam er nog sneller strakker uit ziet!

Sneller afvallen bij je buik

Er zijn verschillende soorten vet in je lichaam en sommige soorten vet hebben een hoger risico op je gezondheid dan ander vet. Een bekend soort vet is visceraal vet wat met name in je buikholte terug te vinden is, rondom je organen. Omdat het rondom je organen zit, is het ook meteen een vetsoort dat een hoger gezondheidsrisico met zich meebrengt dan bijvoorbeeld vet in je armen. Een koolhydraatarm dieet is zeer effectief in het verbranden van dit soort vet. Dit is niet alleen prettig als je het afvallen buik wilt versnellen, maar heeft dus ook een positief effect op je gezondheid.