voor welke klachten naar chiropractor

De chiropractor wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit in Nederland. Logisch, het is namelijk een alternatieve geneeswijze die tal van lichamelijke klachten kan oplossen en daarnaast ook een impact kan hebben op je mentale energie. Maar voor welke klachten ga je nu naar de chiropractor? Wij leggen je de belangrijkste klachten uit.

Wervelkolom

Eigenlijk kun je bij de chiropractor terecht voor alle klachten die gerelateerd zijn aan de wervelkolom. Misschien zegt je dat nog steeds niet veel, maar dat zijn veel meer klachten dan dat je denkt. De wervelkolom speelt namelijk een centrale rol in je lichaam, je kunt niet zonder, het stuurt namelijk ook veel functies binnen je lichaam aan.

Rugklachten

Een van de meest voorkomende klachten in Nederland zijn rugklachten. Zeker mensen die een zittend beroep hebben krijgen hier vaak mee te maken. Deze klachten kunnen variëren van mild en af en toe tot heftige klachten die langere periodes aanhouden. De chiropractor kan je heel goed helpen om van je rugklachten af te komen of de klachten in elk geval flink te verminderen. Ook met zwaardere rugklachten zoals een hernia of spit kun je goed geholpen worden met een behandeling bij de chiropractor.

Nekklachten

Een ander vervelend probleem is het hebben van nekklachten. Iedereen heeft wel eens een stijve nek, maar vaak heeft dit te maken met een ‘verkeerde’ nacht slapen. Houden de klachten echter aan en worden ze ook heviger? Dan is er sprake van langdurige nekklachten. Maar er kunnen ook acute nekklachten zijn door bijvoorbeeld een val of ander soort ongeluk. Welke soort nekklachten je ook hebt, je kunt altijd terecht voor een intake bij de chiropractor.

Hoofdpijn

Ook dit is een veelvoorkomende klacht en kan heel veel verschillende oorzaken hebben. Vaak gaat je hoofdpijn na een paar uur vanzelf weer over. Er zijn echter mensen die veel last hebben van spanningshoofdpijn of erge migraineaanvallen. In veel gevallen duidt dit erop dat de energie in je lichaam niet in evenwicht is en dat de zenuwcellen niet goed door het lichaam kunnen bewegen. Een aantal behandelingen bij de chiropractor om je lichaam door middel van manipulaties weer beter in harmonie te krijgen kunnen erbij helpen om je hoofdpijnklachten te verminderen of zelfs op te lossen.

Zoals je ziet kan chiropractie je helpen bij tal van klachten waarbij de wervelkolom centraal staat. De klachten kunnen verminderd worden of zelfs helemaal opgelost worden. Een ander bijkomend voordeel is dat de energie weer beter gaat stromen in je lichaam waardoor je je minder moe bent, meer energie krijgt en ook mentale klachten zoals stressgevoelens kunnen afnemen.