Hypnotherapie stoppen met roken

Bijna iedereen die rookt heeft wel eens geprobeerd om te stoppen. De negatieve effecten van roken op de gezondheid zijn namelijk in grote lijnen wel bij elke roker bekend. Toch lukt het vaak niet om geheel zonder hulp te stoppen. Daarom zoeken veel rokers die willen stoppen hulp bij nicotinepleisters, acupuncturisten en xx. Maar wat als je dit al allemaal geprobeerd hebt en het lukt je nog steeds niet om te stoppen met roken? In dat geval kan hypnotherapie je helpen om de sigaret te laten liggen!

Hypnotherapie?

Wat is hypnotherapie eigenlijk? Hypnotherapie betekent dat tijdens een therapiesessie een speciaal opgeleide therapeut je onder hypnose brengt. Tijdens de hypnose worden negatieve patronen in je onderbewust zijn vervangen door nieuwe, positieve patronen. Veel mensen schrikken als ze denken aan hypnose. Ze associëren het met het verliezen van controle over hun gedachten en zijn bang het ook daarna kwijt te zijn.

Hoe werkt hypnose bij stoppen met roken?

Roken heeft vaak met een onderbewust patroon te maken. Je bent gestresst, dus je gaat roken. Je verveelt je, dus gaat roken. Je bent zenuwachtig, dus je gaat roken. Vaak grijp je onderbewust naar de sigaret en mensen die zwaar roken zeggen ook wel vaker dat ze het gevoel hebben dat het een automatische handeling is en dat ze er helemaal geen grip op hebben. Dit is dus een negatief patroon dat gecreëerd is in je onderbewustzijn.

Tijdens een hypnosesessie gaat de therapeut dit patroon vervangen door een nieuw patroon in je onderbewustzijn. Na slechts één sessie zul je al merken dat je behoefte aan een sigaret sterk is afgenomen of zelfs geheel weg is.  Het maakt trouwens niet uit hoe lang je al rookte of hoeveel. Het belangrijkste om ook daadwerkelijk te kunnen stoppen met roken door hypnose is je bereidheid om te willen stoppen met roken. Jij moet hiervoor openstaan zodat de hypnose ook echt effect kan hebben.