Vakantiehuis Italie

Je kunt ervoor kiezen een vakantiehuis te huren als je op vakantie gaat. Dit kan in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld Italië. Ook dat land heeft veel mooie plekken en bezienswaardigheden. Het is daarom ook een geliefd vakantieland. Wil je een vakantiehuis in Italië huren? Dan is het fijn om een beetje te weten wat er dicht bij het huisje te doen is.

Heb je zelf een vakantiehuis in Italië en wil je deze verhuren? Dan weet je waarschijnlijk al welke bezienswaardigheden er in de buurt zijn. Wel is het ook dan een goed idee om een overzicht te maken en deze aan gasten te laten zien. Heb je nog geen vakantiehuis, maar wil je er wel een kopen, voor verhuur of eigen gebruik? Ook dan is het verstandig te bekijken wat mooie plekjes zijn. Daarom worden hier enkele mooie plekken in Italië genoemd. Misschien kun je voor een vakantiehuis in een van die buurten gaan.

Rome

Als je geïnteresseerd bent in historie en cultuur, is Rome een aanrader als je in Italië op vakantie gaat. Je zou dan een vakantiehuis in of in de buurt van Rome kunnen kiezen. In Rome kun je het Colosseum bezoeken, net als het Pantheon, Forum Romanum en de Trevifontein, en meer. Ook ligt Vaticaanstad hier in de buurt. Deze mooie stad is op cultureel en historisch gebied zeker aan te raden.

Venetië

Waar je bij Venetië waarschijnlijk meteen aan denkt, is aan de gondels waarmee je door de kanalen kunt varen. Dit onderscheidt deze stad van andere steden en maakt het zeker te moeite waard om te bezoeken. Er is echter nog meer. Op cultureel gebied kun je hier ook van alles zien. Denk hierbij aan het San Marcoplein, waar de San Marco (kathedraal) en het Dogepaleis aan liggen. Ook zijn er nog meer historische gebouwen te vinden. Als je een vakantiewoning in Venetië huurt, kun je dit dus allemaal bezoeken.

Gardameer

Als je voor een vakantiehuis in de buurt van het Gardameer gaat, kun je zowel van cultuur als natuur genieten. Het Gardameer zelf is een water waar je in kunt zwemmen en watersport op kunt doen. Daarnaast ligt er mooie natuur in de buurt, zoals bergen waar je kunt wandelen. Ook zijn er leuke plaatsjes waar je cultuur kunt snuiven. Van alles wat bij het Gardameer, dus.

Nog meer natuurgebieden

Kom je echt vooral voor de natuur naar Italië? Zoek dan een vakantiewoning die in de buurt van een prachtig natuurgebied in Italië ligt. Dit zijn er een heleboel. Als je hierin geïnteresseerd bent, is het een goed idee om eens te bekijken wat er zoal is. Hier komen alvast enkele voorbeelden. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan de Dolomieten. Als je van bergen houdt, is een vakantiehuis in de buurt van deze bergketen zeker een optie. Ook zijn er een aantal nationale parken in Italië. Een aantal namen: Nationaal Park Abruzzo, Nationaal Park Gennargentu en Nationaal Park Toscaanse Archipel. Dit laatste park ligt natuurlijk in de regio Toscane. Dit is natuurlijk een bekend gebied dat ook zowel voor natuur als cultuur van alles te bieden heeft.