effect voeding op gezondheid

Voeding is belangrijk voor je! Met name gezonde voeding. In de maatschappij waar we in leven wordt de voedselindustrie gedomineerd door fabrikanten die veel lekkers maken. Er zijn gerust wel goede producten op de markt. Jammer genoeg zitten er in veel van onze producten ook een hoop schadelijk stoffen verstopt. Suikers, zouten en smaakversterkers zorgen ervoor dat je de ultieme smaakervaring krijgt. En dat verkoopt! Maar als je gezond wilt leven zal je dit soort eten toch echt moeten laten staan. Natuurlijk kun je eens op zijn tijd wat ongezonds eten. Maar in hoofdlijnen zal je je moeten richten op gezonde voeding. Voeding die meestal niet is bewerkt maar zo dicht mogelijk bij de natuur staat. Groente, fruit, noten en andere lekkernijen kun je op versafdelingen halen in de supermarkt. Ook op markten kan je vaak veel vers voedsel kopen. Dit is dan ook de ideale manier om jouw voorraad om te gooien. Je moet er ook bij bedenken dat het soms gaat om conditionering. Als je iets in huis haalt wat slecht voor je is en je krijgt trek ligt het er. Je zal dan ook snel grijpen naar deze slechte producten. Je kunt ook gewoon andere gezonde voeding in huis halen! Als je dan trek krijgt pak je bv. nootjes of een stuk fruit. Ook komkommer of bleekselderij zijn heerlijk als verse knabbel. En enorm goed voor je, ook als je wilt afvallen! ­čśë

Hoe belangrijk is voeding nu eigenlijk voor ons?

Voeding is erg bepalend voor je gezondheid. Door gezond te eten voorkom je een hoop klachten die gerelateerd zijn aan je eetpatroon. Verder helpt voeding ook heel vaak in revalidatie processen. Kortom, voeding is erg belangrijk voor je lichaam! Je doet er dan ook goed aan om gezond te eten. Dit is sowieso belangrijk maar zorgt er dus ook voor dat je bv. minder kans krijgt op een diabetes. Dit komt veel voor in Westerse landen en kan heel erg vervelend zijn. Doe je veel aan sport? Dan weet je waarschijnlijk ook al wat voedsel met je prestaties doet. Door er een goed uitgebalanceerd voedingspatroon op na te houden zullen deze aanzienlijk verbeteren.

Verschillende voeding over de wereld

Je ziet verschillen in bepaalde delen van de wereld. Zo zie je vaak dat er in landen als China, Japan of Korea heel anders gegeten wordt. Het gebruik van bv. vis en bepaalde groentes en fruit zorgen ervoor dat deze groepen mensen dan ook vaak gezonder leven dan op bepaalde andere delen van de wereld. Vis is ook heel erg goed voor je gezien de vele gezonde vetten en eiwitten die het bevat.

Superfoods

Ook superfoods zijn erg in opmars en claimen vaak een magische werking te hebben. En dat hebben ze vaak ook. Het is echter wel gewoon voeding die uit onze eigen natuur komt. En alles wat uit de natuur komt is altijd al goed voor je!