4 tips tegen migraine en hoofdpijn

Ervaar je klachten van migraine of hoofdpijn? Dit kan erg belemmerend zijn in het dagelijks leven, vooral als je hevige pijn ervaart en het lang duurt. Gelukkig zijn er een aantal tips die de klachten verminderen of ervoor zorgt dat een migraineaanval minder snel op komt. In deze blog geven wij vier belangrijke tips.

Neem rust

Allereerst is het belangrijk om rust te nemen wanneer je last hebt van migraine of hoofdpijn. Slaap voldoende en ontspan, want vaak ben je op dit soort momenten extra gevoelig voor vermoeidheid en stress. Ook helpt het om licht, scherpe kleuren, geuren en lawaai te vermijden. Rust daarom uit in een donkere en stille kamer als die mogelijkheid er is. Daarnaast kunnen fysieke inspanningen de symptomen verergeren: stel dit dan ook even uit.

Medicijnen

Er zijn diverse medicijnen tegen hoofdpijn en migraine. Voor hoofdpijn kun je kijken of een gewone pijnstiller werkt. Maar er zijn ook een aantal antimigrainemiddelen te verkrijgen via de dokter of apotheek. Als je last hebt van misselijkheid dan zijn daar eventueel ook nog medicijnen voor. Bij alles geldt: hoe sneller je erbij bent, hoe beter. Zorg dus altijd dat je bepaalde medicijnen in huis hebt als je er geregeld last van hebt.

CBD-olie en cannabisolie

Wanneer je vaak last hebt van migraineaanvallen, kun je ook overwegen om CBD-olie en cannabisolie te gebruiken. Uit onderzoek en ervaringen is namelijk gebleken dat het gebruiken van cannabis positieve effecten heeft. De olie bevat goede stoffen die voor een heilzame werking zorgen, waardoor mensen minder (hoofdpijn)klachten ervaren. Op Cannabisolie.com staat precies uitgelegd wat de werking is van het product en zij verkopen zelf ook cannabisolie.

Vermijden

Een aantal dingen triggeren migraineaanvallen en hoofdpijn nog meer. Zoals eerdergenoemd zijn dat licht en lawaai. Probeer dat zo veel mogelijk te vermijden. Vermijd ook roken en alcohol. Hier zitten namelijk stoffen in die de kans op migraineaanvallen vergroten. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen er ook voor zorgen dat je eerder migraine krijgt. Ga dus op zoek naar triggers die een aanval uitlokken en probeer deze te vermijden.