Verkeerslichten Utrecht gaan uit

Uitschakelproef gemeente Utrecht

 Zaterdag 13 juni om 13.00 uur geeft Lot van Hooijdonk, wethouder Verkeer en Mobiliteit, het startsein voor de uitschakelproef van onnodige of onjuist werkende verkeerslichten in Utrecht.

 De eerste uitschakelproef vind plaats op de hoek Maliesingel / Zonstraat waarbij het verkeerslicht eerst drie maanden op knipperen wordt gezet en daarna drie maanden uit gaat. Later dit jaar volgen nog eens zeven uitschakelproeven: bij vier verkeerslichten wordt rechtsaf vrij gegeven voor fietsers en drie verkeerslichten worden een deel van de dag op knipperen gezet. Op www.utrecht.nl/verkeerslichten kun je nalezen op welke plekken dit gaat gebeuren. Gelijktijdig met de start van de eerste uitschakelproef is het voor iedereen opnieuw mogelijk om reacties te geven via het meldpunt.

 Op de kaart zijn de reacties per verkeerslicht te lezen en geven ze aan welke verdere verbeteringen de gemeente uit gaat voeren. Uiterlijk eind 2015 zijn op deze manier alle verkeerslichten voorzien van een inhoudelijke reactie.

 Waar mogelijk of noodzakelijk onderneemt de gemeente op basis van de meldingen al eerder actie. Bijvoorbeeld bij gevaarlijke situaties of makkelijk te verhelpen ongemakken zoals een kapot verkeerslicht.