Utrecht een-na-beste fietsstad ter wereld, zegt Lonely Planet

(Bron: AD) Volgens reisgids Lonely Planet is Utrecht na Kopenhagen de beste fietsstad ter wereld. Er is gekeken naar de faciliteiten, fietscultuur, stadsplannen en het gevoel van veiligheid in de stad.

Utrecht is een van de kleinste steden uit de top 20 van Lonely Planet, maar scoort de tweede plaats. Dat is één plaats boven het door toeristen zo geliefde Amsterdam. De reden daarvoor is dat Amsterdam volgens de reisgids stil is blijven staan, terwijl in Utrecht de afgelopen paar jaar veel inzet is getoond voor verbetering van de fietsstad.

Vooral de plannen voor de fietsstalling bij Utrecht Centraal, die in 2020 plaats biedt aan 33.000 stalen rossen, maken indruk. Maar ook de langste fietsstraat van Nederland weegt mee voor Lonely Planet. Dit is de 6 kilometer lange hoofdfietsroute die De Meern en Leidsche Rijn verbindt met Utrecht-West en het centrum. 

Altijd groen licht

Andere opvallende fietsfaciliteiten voor de reisgids zijn de pop-up fietsenstallingen en ‘Flo’, een snelheidsadvies waarmee je altijd groen licht bij het stoplicht krijgt. Op dit moment wordt dat nog getest op de kruising tussen de Amsterdamsestraatweg en de Marnixlaan.

Naast Kopenhagen en Utrecht eindigden Amsterdam, Straatsburg, Malmö, Bordeaux, Antwerpen, Ljulbljana, Tokio en Berlijn in de top 10.

https://www.ad.nl/utrecht/utrecht-een-na-beste-fietsstad-ter-wereld-zegt-lonely-planet~a335fb5b/