Staking regiovervoerders? Pak de fiets!

Vandaag wordt er in het openbaar vervoer gestaakt. Zowel door het land als in de regio Utrecht staken de streekvervoerders. Het gevolg hiervan is dat de reizigers weer gedupeerd zijn, maar dit schept kansen.

Eisen CAO

De vakbonden FNV en CNV willen hun eisen voor een nieuwe cao, door middel van een staking met kracht bijzetten. De staking van vorige week kostte volgens de werkgevers al 6 miljoen euro. De staking zorgt bij de reizigers voor redelijk wat verwarring. 

Ludieke Acties

Reisorganisatie Rover zegt liever dat zij hadden gezien dat er wordt gestaakt met “ludieke acties”. Ze zijn het niet eens met de manier van staking voeren maar hebben wel begrip voor de chauffeurs. De kritiek is niet alleen gericht op de werkgevers maar de FNV wijst ook naar de provincie. Hierbij bevestigt Rover dat de provincie voor een dubbeltje op de eerste rij wil zitten maar dat hierdoor de reizigers én het personeel in de knel komt.

Om 11 uur komen ruim 150 buschauffeurs samen om met een demonstratieve optocht vanaf het FNV-kantoor naar het provinciehuis te trekken. Hier hopen ze met Statenleden in gesprek te gaan.

Op de fiets

Al met al, met het weer vandaag is dit voor de bewoners en reizigers die binnen Utrecht reizen het ideale moment om de fiets erbij te pakken en de afstanden die ze voorheen met de bus zouden afleggen, met de fiets te doen.

 

BRON: RTVUtrecht