Rijden op zonne-energie met WeDriveSolar

WeDriveSolar is een uniek duurzaam project, gestart in de wijk Lombok in Utrecht. Met WeDriveSolar kun je vanaf een klein bedrag een auto delen en rijden op zonne-energie. Duurzamer bestaat niet. Je rijdt zonder uitstoot, zonder luchtvervuiling en op zonestralen.

Na Lombok verovert WeDriveSolar nu de rest van de Provincie Utrecht. Het WeDriveSolar project heeft nu auto’s staan in Vianen, Houten en in verschillende Utrechtse wijken. Al vanaf 99 euro per maand is het mogelijk om mee te doen. Heb je interesse om ook in jouw buurt een elektrische auto te gaan delen? Aanmelden kan via de website.

 

De nieuwe generatie elektrische auto’s hebben sterkere accu’s en een grotere actieradius. De auto’s kunnen zelfs ingezet worden om zonne-energie op te slaan en kunnen een huishouden voor maar liefst twee weken van stroom voorzien. De komende weken zullen er in de regio Utrecht zo’n 20 nieuwe auto’s in gebruik worden genomen. In de loop van het jaar zal dit naar verwachting stijgen naar ongeveer 150! Ook staat in Lombok de eerste laadpaal ter wereld die energie levert aan het huis. Met de toekomstvisie ”In de avond een wasje draaien met de opgeslagen energie van je auto!” ziet WeDriveSolar de toekomst groen in.