Natuur en Milieufederatie Utrecht www.nmu.nl

Wit-Lof.

75% groen

Project Description

Wit-Lof in Amersfoort biedt een ruim aanbod aan gezonde en lekkere gerechten. Het eten van Wit-Lof gaat nooit vervelen, want eerste dinsdag van de maand hebben zij een nieuwe kaart. Wit-Lof bezorgt voornamelijk met de elektrische scooter. Vers en met liefde bereidt, dat is Wit-Lof!

Wif Lof     Woestijgerweg – Amersfoort (75% groen)

 

Groene bezorgdienst uitgelicht: Wit-Lof

Een verantwoorde bezorgdienst met eerlijk eten, pure ingrediënten en smaakvolle gerechten en dat alles gemaakt with love, dat is Wit-Lof in Amersfoort.

Leo Wittebol, eigenaar van Wit-Lof, wilde altijd al een eigen zaak. Na jarenlang als chefkok gewerkt te hebben op zeer verschillende plekken, van chique restaurants tot gewone eetcafés, was hij toe aan iets nieuws. Hij opende Wit-Lof. Maar eerst ging hij op onderzoek uit. Wat zouden mensen vinden van een verantwoorde bezorgdienst met gezond eten en een zeer diverse en snel variërende menukaart?

‘Mensen reageerden heel positief op het concept.’ Zegt Leo. En nu, vier jaar na de opening in 2012 is Wit-Lof uitgegroeid tot een begrip in Amersfoort. Leo: ‘Van Hollandse kost tot wereldse gerechten. We proberen voor iedereen wat op de menukaart te hebben staan.’ En dat merkt Leo aan de klanten. ‘Ik dacht dat vooral de hardwerkende drukke mensen interesse zouden hebben. Maar ook studenten, gezinnen, stellen, alleenstaanden en oudere mensen bestellen graag bij ons.’ Zegt Leo. En vervelen gaan de gerechten van Wit-Lof nooit, elke eerste dinsdag van de maand komt er een nieuwe menu kaart uit. Leo: ‘We hebben klanten die zes dagen per week bij ons bestellen, door onze wisselende menu kaart krijgen ook zij elke keer weer wat anders te eten.’

Maar toch zijn er ook blijvers. De echte Wit-Lof topper is de cheesecake. ‘Vanaf dag één staat de cheesecake op de kaart en mensen bestellen hem telkens weer. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen.’ Zegt Leo.

Inspiratie voor nieuwe gerechten haalt wit-lof uitgelichtLeo uit boeken, maar ook vooral door zelf aan de slag te gaan. ‘Spelen met smaken, ideeën uitproberen en veel proeven. Ik vind het erg leuk om daar mee bezig te zijn, ik kan er mijn creativiteit in kwijt.’ In de zomer gaat hij moestuinen in de regio af, op zoek naar geschikte leveranciers. Leo werkt voornamelijk met regionale producten en waar het kan kiest hij voor biologisch. De verpakkingen van de maaltijden zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam. Het materiaal is gemakkelijk afbreekbaar.

En bij een gezond concept horen ook gezonde vervoersmiddelen. Wit-Lof is voor 75% groen, ze bezorgen met twee elektrische scooters, een fiets en een benzine scooter. Het liefst doet Leo de benzine scooter zo gauw als mogelijk de deur uit. Maar doordat de e-scooters die hij momenteel heeft nog niet altijd optimaal werken is hij genoodzaakt om er ook een benzine variant bij te hebben.

Leo is niet van plan om stil te zitten de komende jaren. Wit-Lof in Amersfoort is een succes, graag breidt hij uit naar andere plekken in de provincie. Leo: ‘Ik ben ondernemer geworden om door te groeien en nieuwe avonturen aan te gaan.’ 

 

Back to Top