Oproep: Rechtszaak over de milieuzone in Utrecht

Donderdag 17 september 2015 dient het hoger beroep in de rechtszaak over de milieuzone in Utrecht. Sinds 1 mei 2015 worden dieselauto’s van voor 2001 actief geweerd uit de Utrechtse binnenstad. Dat is heel goed voor de luchtkwaliteit. De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) stapte echter naar de rechter om de invoering van de milieuzone door de gemeente juist terug te laten draaien.

In mei besloot de rechter in een kort geding dat de gemeente Utrecht door mocht gaan met het uitvoeren van de milieuzone. In de zogenaamde bodemprocedure op 17 september behandelt een andere rechter de vraag of de lucht daadwerkelijk schoner wordt van de milieuzone en of dat de milieuzone rechtvaardigt.

Utrecht is de eerste gemeente in Nederland die de vuilste auto’s en busjes uit het centrum weert met een milieuzone. Wij vinden dit een belangrijke stap richting een gezondere leefomgeving voor alle Utrechters. Daarom verdedigen wij wederom het belang van gezonde lucht.

Laat zien dat jij gezonde lucht belangrijk vindt en woon de zitting bij!

Praktische details
Wat: Zitting Rechtbank Utrecht over milieuzone personenauto’s
Waar: Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht
Wanneer: Donderdag 17 september 2015
Tijd: 09.30 uur, om 09.15 uur verzamelen voor de ingang (kom ruim op tijd, de veiligheidscontroles zorgen soms voor vertraging)
Vergeet je ID niet!

De zitting duurt zeker een uur, misschien langer. Je mag niet actievoeren in de rechtszaak, je aanwezigheid op de publieke tribune toont het belang van de zaak voldoende aan. Meer informatie over de rechtszaak vind je op onze website.

Wij horen graag of je komt. Stuur een mailtje aan gezondelucht@milieudefensie.nl.

Tot 17 september!

Met vriendelijke groet,

Ivo Stumpe
Campagneleider Verkeer
Milieudefensie