Kort geding: we eisen NU gezonde lucht!

De rechtszaak van Milieudefensie voor gezonde lucht dreigt te verzanden in een eindeloze procedure. Ondertussen ademen wij in Nederland dag in dag uit ongezonde lucht in. Dit is onacceptabel. Daarom wil Milieudefensie via een kort geding NU maatregelen voor gezonde lucht eisen van de Nederlandse Staat. Daar is € 9.500 euro voor nodig. Wil je hieraan meedoen? Steun het kort geding dan met een gift. Ontzettend bedankt!

Elke dag dat wij in vieze lucht moeten leven is er één te veel. In Nederland gaan we gemiddeld 13 maanden eerder dood door de hoeveelheid fijnstof en stikstofdioxide die we inademen. Sinds de rechtszaak voor gezonde lucht een jaar geleden werd aangekondigd zijn nog meer schrikbarende effecten van luchtvervuiling ontdekt. Het is nu bijvoorbeeld bewezen dat luchtverontreining tot een verhoogde kans op dementie en leerachterstanden leidt.

Het ziet ernaar uit dat het nog zomaar een jaar kan duren voor we een eerste uitspraak kunnen verwachten voor de rechtszaak voor gezonde lucht. Met een kort geding kan de rechter de Staat opleggen om onmiddellijk maatregelen te nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zoals het verlagen van de maximumsnelheid op 130 km. wegen. En dat is hard nodig, want elke dag dat wij in zulke ongezonde lucht moeten leven is er één te lang.

Ga ook voor schone lucht en steun Milieudefensie! Klik hier om een donatie te doen.