Kom donderdag 28 mei naar de rechtszaak over milieuzone Utrecht

Donderdag 28 mei is de zitting van de rechtszaak over de milieuzone in Utrecht. Sinds 1 mei 2015 worden dieselauto’s van voor 2001 actief geweerd uit de Utrechtse binnenstad. Dat is heel goed voor de luchtkwaliteit. De Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) stapt echter naar de rechter om de invoering van de milieuzone door de gemeente juist terug te laten draaien.

Utrecht is de eerste gemeente in Nederland die de vuilste auto’s en busjes uit het centrum weert met een milieuzone. Wij vinden dit een belangrijke eerste stap richting een gezondere leefomgeving voor alle Utrechters. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de gemeente en verdedigen aanstaande donderdag het belang van gezonde lucht.

Laat zien dat jij het onderwerp belangrijk vindt en woon de zitting bij!

Praktische details
Wat: Zitting Rechtbank Utrecht over milieuzone personenauto’s
Waar: Vrouwe Justitiaplein 1, Utrecht
Wanneer: Donderdag 28 mei 2015
Tijd: 15.15 uur, om 14.55 uur verzamelen voor de ingang (kom ruim op tijd, de veiligheidscontroles zorgen soms voor vertraging)
Vergeet je ID niet!

De zitting duurt ongeveer een uur. Je mag niet actievoeren in de rechtszaak, je aanwezigheid op de publieke tribune toont het belang van de zaak voldoende aan. Meer informatie over de rechtszaak vind je op onze website.

Wij horen graag of je komt. Stuur een mailtje aan gezondelucht@milieudefensie.nl.