Goedopweg laat mensen e-bikes testen, ervaren en geeft subsidies op de aanschaf via de website ikwileenebike.nl

Om langere afstanden op de fiets te stimuleren heeft Goedopweg  de website ikwileenebike.nl gelanceerd. De website is een initiatief van Goedopweg en wordt uitgevoerd door De Boom en Het Meer en rij2op5. Via de website is allerlei informatie te vinden over e-bikes, wanneer je ze kan uitproberen, kopen en verschillende roadshows waarbij de beste e-bikes te testen zijn. Zo is er een subsidie regeling waarmee je tot €175,- terug kan krijgen op de aanschaf van een e-bike.

De e-bike geeft een steuntje in de rug bij lange afstanden, hellingen en tegenwind. Met ‘Ik wil een e-bike’ willen de gemeenten die samenwerken in Goedopweg werknemers in Utrecht en Amersfoort bereiken die tot 35 kilometer van hun werk wonen. Het gaat erom, dat mensen die nu voornamelijk met de auto naar hun werk reizen, ervaren dat een e-bike een prettig alternatief kan zijn voor de auto.

Mensen die werken in Utrecht, Amersfoort of Leusden en/of bij een bedrijf dat is aangesloten bij de U15 kunnen gebruik maken van deze faciliteiten. Verdere voorwaarden aan deze actie is dat je maximaal op 35 km afstand van je werk afwoont, je meestal met de auto reist en dat je nog niet in bezit bent van een e-bike.

Voor meer informatie kijk op www.ikwileenebike.nl