E-bike voor Houtense ambtenaren

(Bron: AD) De gemeente Houten wil dat bestuurders en ambtenaren hun dienstreizen de komende jaren zoveel mogelijk elektrisch gaan doen. In 2020 moet de CO2-uitstoot door de eigen gemeentelijke organisatie met 80 procent zijn afgenomen ten opzichte van 2015.

Om die doelstelling mogelijk te maken, schaft de gemeente drie elektrische leaseauto’s met bijbehorende laadpalen aan. Daarnaast komen er drie elektrische fietsen, waarvan een high speed e-bike. Verder wordt het personeel zoveel mogelijk gestimuleerd op de fiets of met de trein naar het werk te reizen. 

College

Om het goede voorbeeld te geven, maken de leden van het college van burgemeester en wethouders nu al gebruik van een elektrische scooter, voor afstanden tot 15 kilometer. Om ambtenaren duurzaam op pad te krijgen, stelt het college onder meer voor dat bepaalde ritten niet langer gedeclareerd kunnen worden, als zij worden gedaan met de benzineauto.

Verder wil de gemeente de komende twee jaar 75 extra laadpunten voor elektrische auto’s aanleggen, verspreid over Houten en de buitengebieden. Totaal worden dat er dan 108 in de openbare ruimte.

https://www.ad.nl/utrecht/e-bike-voor-houtense-ambtenaren~a26b0b98/