D66 en GroenLinks: ‘Stop de scooteroverlast in Utrecht’

Goed nieuws moet je delen!
De NMU maakt zich al langere tijd hard tegen scooteroverlast in Utrecht.
Ook D66 en GroenLinks willen de overlast van scooters beperken en hebben het actieplan ‘Stop de scooteroverlast in Utrecht’ opgesteld. “De overlast van scooters in Utrecht is zo groot dat wij met een breed plan de gezondheidsoverlast, de milieuschade en verkeersonveiligheid willen aanpakken”, zegt GroenLinks-raadslid Thijs Weistra.

In het actieplan stellen de partijen vier maatregelen voor. Zo moet daar waar mogelijk is de snorfiets van het fietspad worden gehaald. De parkeeroverlast moet worden bestreden, er moet worden ingezet op handhaving en de partijen streven ernaar om alle vervuilende snorfietsen en brommers uit de stad te weren.

“Deze fijnstofkanonnen racen op veel te hoge snelheid over het fietspad en nemen bij het parkeren veel ruimte in. Regelmatig krijgen wij mails van inwoners over dit soort problemen en de onderzoeken bevestigen de overlast”, aldus D66-raadslid Bram Fokke. Weistra vult aan: “Bovendien stoten ze veel fijnstof en giftige stoffen uit. Ze hebben dus grote invloed op de luchtvervuiling in de stad, met schadelijke gevolgen voor de gezondheid van Utrechters.” Het actieplan zal worden aangeboden aan de Utrechtse gemeenteraad en wethouder Lot van Hooijdonk.

Bron: www.duic.nl