Amsterdam krijgt elektrische deelfiets dankzij startup Urbee

Het Amsterdams klimaat en energiefonds gaat samen met Qwic, Dutch bicycle rental en Skopei zorgen voor zorgeloze, flexibele en schone mobiliteit in de stad. Samen is de startup Urbee opgezet en wordt er 2,1 miljoen geïnvesteerd in een innovatief deelsysteem van elektrische fietsen. Met dit deelsysteem pakt Urbee luchtvervuiling aan en wordt er bijgedragen aan een schonere en leefbaardere stad. Hiernaast bespaart het tijd en geld om met de elektrische fiets te gaan, en maakt het mensen blijer en fitter.

Alternatief voor de auto
80% van de autoritten is korter dan 20 kilometer. De elektrische fiets is hier perfect voor en daarmee biedt Urbee een serieus alternatief voor de auto. De fietsen zijn elektrische fietsen met een slim slot en een touchpad. In de bijbehorende app kunnen mensen een fiets zoeken, reserveren en deze kan vervolgens geopend worden met de reseveringscode.

Lancering
Urbee wil in het najaar van 2016 beginnen met 300 fietsen. Tijdens de echte introductie in 2017 zullen hier nog eens 750 fietsen bij komen. Omdat veel autoverkeer gerelateerd is aan bedrijven zal er als eerst gericht worden op bedrijfslocaties met netwerkpunten als bedrijfsverzamelgebouwen, hotels, horeca en appartementen.

Lees hier meer.