Volkswagen gaat autodelen met Moia

Volkswagen introduceert een nieuw merk, MOIA. Autodelen met elektrische auto’s, voornamelijk voor in grote steden. Dit is een onderdeel van de mobiliteitsoplossingen van het Duitse automerk.

Elektrische auto
Steeds meer landen zijn bezig met het verbannen van de benzineauto’s. Zo wil Duitsland in 2030 geen benzine- en dieselauto’s meer op de weg, in Noorwegen willen ze dit zelfs voor 2025 bereiken. Als dit aanslaat in andere landen moeten automerken verder overgaan op elektrische auto’s. Diverse automerken zijn daar nu al mee bezig, zoals Porsche met de Mission E en Chevrolet en Tesla.

MOIA
Ook Volkswagen is ook bezig elektrische auto’s. Het bedrijf gaat vanaf 1 januari 2017 beginnen met het produceren van elektrische deelauto’s, MOIA. MOIA zal zich niet alleen op autodelen en elektrische vervoersmiddelen richten, maar vooral  op mobiliteitsoplossingen voor grote steden. Het nieuwe merk MOIA zal deelauto’s en programma’s ontwikkelen en verkopen, dit gebeurt via de applicatie Gett. Via die app kun je als lid van de MOIA-community een busrit aanvragen. Blijkt dat er uiteindelijk weinig animo voor de opgegeven route is dat geen probleem. Dan wordt er namelijk naar een taxibedrijf doorgeschakeld. Het doel van het automerk is dus om het vervoer in de grote steden terug te dringen en het milieuvriendelijker te maken.

Mobiliteit
Met MOIA zet Volkswagen een nieuwe stap in het veranderingsproces om uit te groeien tot wereldwijd marktleider op het gebied van duurzame mobiliteit. “MOIA gaat ons meer inzichten verschaffen in nieuwe vormen van mobiliteit en hoe we die in de toekomst nog aantrekkelijker kunnen maken. Op deze manier willen we een alsmaar breder dienstenpakket gaan aanbieden en die diensten verder toespitsen op breed uiteenlopende behoeften. Hoewel niet iedereen in de toekomst nog een auto zal bezitten, kan MOIA helpen om iedereen op de een of andere manier een klant van onze onderneming te maken”, aldus Matthias Müller, CEO van de Volkswagen Group.

Zo is Volkswagen niet de enige met deze innovatieve ontwikkeling op het gebied van mobiliteit, ook Mercedes heeft onder meer zulke plannen en velen zullen volgen.